Chce to používat přepravky

Posted under Nakupování On By


Pamatuji ještě dobu a situaci, kdy se u nás na vesnici porážela zvířata na dvorku v těsném sousedství místní masny. Byla tam dovezena například kráva, kterou tam řezník porazil, naporcoval a pak hned vedle v obchodě prodával. Je to už dávno, byl jsem ještě malý, ale přesto si to pamatuji.

doprava masa

Dnes už by to možná nikde neprošlo. Předpokládám, že i kdyby byl někdo z obchodníků ochotný to dělat, narazil by na spoustu byrokratických a hygienických překážek, které by ho od toho spolehlivě odradily. A tak už se dnes poráží a zpracovává hlavně ve specializovaných provozech. A protože těchto není mnoho a určitě nejsou tak rovnoměrně rozložené po naší zemi a dostupné, aby si do nich jezdili lidé nakupovat, musí se odsud maso do obchodů rozvážet. A i to samozřejmě vyžaduje jistou hygienickou úroveň. Maso, které máme my lidé posléze konzumovat, se nemůže jen tak naložit na korbu nákladního auta, na které předtím leželo kdovíco, a nedá se s ním jenom tak jezdit a povalovat ho, kde koho z těch zpracovávajících, dopravujících a prodávajících zrovna napadne. K tomuto účelu jsou potřeba vhodné obaly.

automobilová doprava

A v jakých obalech se takové maso dopravuje, aby bylo splněno vše, co se tu očekává? Ideální volbou, jak se o tom už mnozí přesvědčili, jsou plastové přepravky na maso od firmy Schoeller Allibert. Protože ty právě vyhovují ideálně tomu, co přepravu takového masa může nejvíce komplikovat, tedy hygienickým požadavkům, které se na takové rychle se kazící potraviny vztahují. V takových obalech se totiž maso přepravuje při dokonalých hygienických podmínkách. A nejen to. Také se s nimi při jakékoliv dopravě jednoduše manipuluje, a to i proto, že jsou na rozdíl od kovových kontejnerů a přepravek daleko lehčí. A samozřejmě levnější.

Takové přepravky se snadno používají, a také čistí, což usnadňuje jejich opakované používání. A také jsou stohovatelné, takže ve skladech nezaberou zbytečně moc místa.